Zidne apoteke za prvu pomoć na radnom mestu


zidne-apoteke-za-prvu-pomoć-na-radnom-mestu

BeoKul VIP DOO je ovlašćen od strane licenciranog proizvođača Project Pharmacy DOO – Novi Sad za dalju distribuciju i prodaju priručnih apoteka za pružanje prve pomoći na radnom mestu. Priručne apoteke su zidni ormarići ili prenosive torbe sa određenim sadržajem koje je propisalo Ministarstvo po Uredbi iz 2016. godine, (Službeni glasnik RS broj 109/2016 od 31.12.2016. godine).

Po ovoj uredbi, svaka firma je u OBAVEZI da poseduje sredstva za pružanje prve pomoći kao I da omogući edukaciju zaposlenima na ovu temu.

Broj I sastav zidnih ormarića koje jedna firma treba da poseduje u svakom trenutku je definisana brojem zaposlenih I to:

  • firma do 20 zaposlenih jedan zidni ormarić ili prenosivu torbu
  • firma od 21 do 100 zaposlenih 2 zidna ormarića ili prenosive torbe i
  • na svakih narednih 100 zaposlenih još po jedna torba ili zidni ormarić

Takođe, ne vezano za broj zaposlenih svaka firma na jednom spratu mora da poseduje barem po jedan zidni ormarić ili prenosivu torbu.

Sadržaj ormarića je definisan Uredbom i u skladu je sa propisima.                                         


Upozorenje: Nepostupanjem po Pravilniku i Uredbi i neposedovanjem zidnih apoteka poslodavac rizikuje da plati visoke kazne koje se kreću od 800 000 rsd do 1M rsd.


KUPOVINOM MEDICINSKIH SREDSTAVA OD NEOVLAŠĆENIH LICA IZLAŽETE SE KONTROLI NADLEŽNIH INSPEKCIJA ZBOG PRIBAVLJANJA MEDICINSKIH SREDSTAVA SUMNJIVOG KVALITETA


Ormariće kao i sve potrebne dokumente možete pogledati na sajtu www.zidneapoteke.com

Kontakt telefon: 069 44 44 001

Kontakt mail: prodaja@zidneapoteke.com