Ambasador Kirbi: Oduševljen sam Jagodinom


Ambasador SAD u Beogradu Majkl Kirbi razgovarao je juče u Jagodini s predsednikom Skupštine grada Draganom Markovićem o mogućnosti dolaska američkih investitora. 

Američki diplomata posetio je i zoološki vrt u Jagodini, a imao je jedinstvenu priliku da nakratko u naručju drži novog žitelja - bebu tigra.

Kirbi i lider Jedinstvene Srbije juče su najviše vremena posvetili razgovoru o budućnosti mladih, a ambasador je istakao da je impresioniran Jagodinom.
- Impresioniran sam onim što je gradsko rukovodstvo u Jagodini učinilo na dovođenju stranih investitora i na zapošljavanju. Posebno sam impresioniran time što rukovodstvo Grada nije dovodilo investitore samo u Jagodinu nego i u druge gradove Srbije. Lepo je videti jedan grad kao što je Jagodina, koji ide napred i koji se razvija - rekao je Kirbi, dodavši da je čestitao Draganu Markoviću Palmi ponovni izbor za predsednika Jedinstvene Srbije.

Palma je istakao da SAD žele da pomognu Srbiji, posebno tamo gde postoje uslovi za formiranje industrijskih zona za privlačenje investitora.
- Bilo bi mi veoma drago i ako bi neki investitor iz SAD došao u Jagodinu. Vidi se da SAD žele da pomognu Srbiji i u poslednje vreme više od nas ne traže da priznamo nezavisnost Kosova. Predlažem ambasadoru SAD da već naredne akademske godine Grad kompletno stipendira dva studenta iz SAD koji bi studirali na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini - rekao je Marković.