Besplatni kontrolni pregledi šećera u krvi


Dana 20.05.2017. godine u prostorijama Domskog odeljenja za odrasle i starija lica u Despotovcu obavljeni su besplatni kontrolni pregledi šećera u krvi korisnika ustanove.

Preglede je organizovalo Društvo za borbu protiv šećerne bolesti iz Jagodine predvođeno doktorom endokrinologom Sašom Tomićem i nutricionistom Lorom Tomić. Pored pregleda korisnicima ustanove je ukazano na sve probleme koje donosi šećerna bolest i najbolji načini lečenja i prevencija iste. Rukovodstvo i korisnici ustanove su neizmerno zahvalni na ovoj poseti, gde je Društvo pokazalo najveći nivo humanosti prema najnemoćnijim pripadnicima naše zajednice.

Ovo je prva poseta Društva za borbu protiv šećerne bolesti opštini Despotovac, a inače u toku juna biće organizovana nova poseta, koja će se održati u klubu za starija lica i penzionere, gde će se održati predavanja vezana za šećernu bolest i obaviti besplatni kontrolni pregledi svih posetelica. Doktor Tomić ukazuje da je veoma bitno skrenuti pažnju na problem šećerne bolesti u našem društvu i da je najbolji način borbe u što boljoj edukacij građana i redovnim kontrolama da bi se sprečilo njeno dalje širenje.