Bivšem direktoru Resavice preti kazna do osam godina zatvora


Tužilaštvo za organizovani kriminal radi na optužnom predlogu protiv v.d. direktora "Resavice" Stevana Dželetovića zbog sumnje da je primio mito, potvrđeno je Insajderu u tom tužilaštvu.

U ovom slučaju, rečeno je Insajderu, kao glavna propisana je kazna do osam godina zatvora, a istraga se neće sprovoditi već će biti primenjen skraćeni postupak u kom je tužilac do sada preduzeo niz dokaznih radnji.

Podsetimo, 19. aprila policija je uhapsila vršioca dužnosti direktora Javnog preduzeća Resavica Stevana Dželatovića zbog primanja mita u iznosu od 30.000 evra.

Ministar Nebojša Stefanović saopštio je da je direktor Resavice uhapšen u kući čoveka od kojeg je, kako je naveo ministar, „zahtevao novac u vezi s jednom presudom suda u Jagodini“.

Jedan od poverilaca je tužio Resavicu i dobio presudu kojom je Resavica morala da isplati gotovo 40 miliona dinara. Iako je Dželatović kao direktor morao da izvrši nalog suda, prema sumnjama Tužilaštva i Policije za to je tražio mito od rođaka jednog od izvršnih poverilaca Resavice. Uhvaćen je kako u kući poverioca prima mito od 30.000 evra i tada je i uhapšen.

Resavica jedan od najvećih gubitaša i dužnika među javnim preduzećima, ali za takvo poslovanje niko nije odgovarao. 

Izvor: Insajder