Domovima zdravlja u Pomoravlju 6.070 vakcina protiv gripa


Epidemiolog Zavod za javno zdravlje (ŽJZ) Pomoravlje Ivica Jocić je istakao da ovaj broj vakcina, s obzirom na iskustva ranijih godina, sasvim zadovoljava potrebe stanovništva.

Epidemiolog Zavod za javno zdravlje (ŽJZ) "Pomoravlje" Ivica Jocić je istakao da ovaj broj vakcina, s obzirom na iskustva ranijih godina, sasvim zadovoljava potrebe stanovništva.

Dom zdravlja u Jagodini dobio je 1.565 doza, od kojih će 200 dati Gerontološkom centru u ovom gradu, Paraćin 1.800, Svilajnac 1.000, Chuprija 650 od kojih je 50 zadržao ŽJZ, Despotovac 600 i Rekovac 455 doza, precizirao je Jocić.

"Vakcine su stigle u subotu i jutros distribuirane Domovima zdravlja i imunizacija može početi, zavisi kako su Domovi zdravlja organizovani", ali, verujem, svi će početi imunizaciju ove sedmice", rekao je Jocić.

On je istakao da ovaj broj vakcina, s obzirom na iskustva ranijih godina, sasvim zadovoljava potrebe stanovništva Pomoravskog okruga.

Jocić je istakao da gripa u Pomoravskom okrugu nema a ŽJZ obavlja nadzor nad bolesnima sa kliničkom slikom sličnom gripu.

Epidemiolozi ŽJZ ističu da vakcinu treba obavezno da prime svi, posebno osobe starije od 65 godina, hronični bolesnici, dijabetičari, osobe koje boluju od kardiovaskularih bolesti, ali i zaposleni u javnim službama koje su od vitalnog značaja za državu, šalterski radnici, medicinsko osoblje, osoblje u gradskom prevozu, prosvetni radnici, pripadnici policije...