I nakon skandala, Resavica nesmetano nastavlja rad


Javno preduzeće podzemne eksploatacije uglja "Resavica" saopštilo je da i posle hapšenja generalnog direktora Stevana Dželetovića nastavlja da redovno radi.

Resavica nesmetano funkcioniše, a proizvodni procesi se nesmetano odvijaju, dodaje se u saopštenju.

Dželetović je uhapšen zbog sumnje da je tražio i uzeo mito od 30.000 evra od sina izvršnog poverioca "Resavice".

"Rukovodstvo i zaposleni nastavljaju da izvršavaju sve svoje radne zadatke, kako bi se proizvodnja uglja i dalje nesmetano odvijala, a ugovorene poslovne obaveze i rokovi prema privredi i stanovništvu u potpunosti ispunjavali", navodi se u saopštenju "Resavice".

Dodaje se da "Resavica" i njeni radnici podržavaju sve aktivnosti države na suzbijanju korupcije u javnim preduzećima, da imaju imamo puno poverenje u rad državnih organa i osuđuju svaki vid nezakonitog delovanja.

"Ko god da je nezakonito radio i ponašao se, za to treba i da odgovara. Međutim, slučajevi poput nedavnog hapšenja generalnog direktora koji stvaraju izuzetno lošu sliku u javnosti o 'Resavici', predstavljaju samo pojedinačne negativne primere koji nisu i ne smeju biti pravilo u ovom rudarskom kompleksu", ističe se u saopštenju.

Dodaje se da će Rudarski kompleks "Resavica", koji ima 4.500 zaposlenih, u narednim danima u saradnji sa resornim ministarstvima dogovoriti kako će se njime rukovoditi u novonastalim okolnostima.