Ako još niste odlučili gde ćete na izlet za Uskrs, imamo sjajnu ideju


Možete obići Muzej voštanih figura i ZOO vrt u Jagodini, Prirodnjački centar u Svilajncu i Resavska pećina kod Despotovca, radiće za Vaskršnje praznike puno radno vreme

RESAVSKA PEĆINA: Čudo prirode staro 80 miliona godina (VIDEO)

Ako još niste odlučili da li ćete obići neku evropsku metropolu ili otputovati van zemlje, evo nekoliko predloga kako da iskoristite slobodne dane i posetite najznačajnija turistička odredišta u Pomoravskom okrugu.

Uđite u jagodinski zoološki vrt, u kavezu sa tigrovima vrebaju dva iznenađenja (VIDEO)

Možete obići Muzej voštanih figura i ZOO vrt u Jagodini, Prirodnjački centar Srbije u Svilajncu i Resavska pećina kod Despotovca, radiće za Vaskršnje praznike puno radno vreme a cena ulaznica biće kao radnim danom.

Gosti Jagodine moći će da razgledaju i Akva parka sa napunjenim bazenima a radiće i veštački vodopad u Izletištu “Potok”, rečeno je danas Tanjugu u Turističkoj organizaciji grada.

Foto: Tanjug/Darko Aničić

Foto: Tanjug/Darko Aničić

Resavska pećina kod Despotovca, speleološki biser pod zemljom i najposećenija pećina Srbije, goste dočekuje sa novim sadržajem “Avantura parkom” za posetioce koji vole adrenalinske avanture u prirodi, izjavila je Tanjugu direktorica JP “Resavska pećina” Milica Petrović.

Resavsku pećinu je lane posetilo 50.000 turista, a ove godine oko 5.000. Pećina 22. aprila obeležava 45 godina rada. Ova pećina, kao Spomenik prirode je član međunarodne asocijacije turističkih pećina i jama.

Foto: Uglješa Rašević

Foto: Uglješa Rašević

Prirodnjački centar Srbije u Svilajncu, jedinstvena naučna ustanova u ovom delu Evrope, sa “štrašnim gušterima” goste dočekuje sa dve nove izložbe otvorene 5.aprila “Vulkan” i “Geodivrezitet Srbije”, izjavila je Tanjugu direktorica Irena Dubaravac.

Prošle godine Prirodnjački centar je posetilo 100.000 ljudi. U njemu su trenutno i još šest tematskih izložbi na čijim postvakama su radili stručnjaci Prirodnjačkog muzeja Beograd i Rudarsko-geološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Reč je o izložbama: “Geološki vremepolov”, “Svet dinosaurusa”, “Svet minerrala i stena”, izložba “Biodiverziteta Srbije”, Postavka “Paleontologija” i Izložba “Nebesko kamenje”, precizirala je Dubravac.