Najmodernija baka u Srbiji: Ima profile na svim društvenim mrežama, piše blog, pravi žurke i najbolju klopu, ima fanove i ponekog hejtera


Kada se okrenula internetu i otkrila sve njegove čari, počela je da piše blog, a pokrenula je i sajt “Mladosti moja“. Tada su se njenoj angažovanosti na društvenim mrežama čudili oni koji je ne poznaju, danas joj se čude i najbliži prijatelji. I pitaju se kako to ona radi.

- Ju, dete moje, ja sam blogerka već 10 godina, a kuvarica ceo život – kaže mi baka Jela osmehujući se dok razmišljam koliko je mlađih ljudi pre 10 godina uopšte i znalo za blog. O pisanju da ne govorimo.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

- I eto, ja ispadoh senzacija samo zato što sam na društvenim mrežama. Svi mi se iščuđavaju. Za samo dve godine oko mene se okupila verna armija od 36.000 fanova ili, kako ih ja zovem, “pčelica radilica”. S vremena na vreme se pojavi i neki hejter koji mi ostavi zao komentar na Fejsbuku. Da vidite samo kako se moje pčelice ustreme na njega da odbrane svoju baku – kaže nam Jela.

Pored njenih fanova, najveći pomoćnik joj je deka Milan s kojim je u braku preko 40 godina.

- On mi je glavni kamerman. Snima sve klipove koje objavljujem. Pored toga, deka je i ekonom, konzument, pomoćnik, sve što treba. Pošto je meni strogo zabranjeno da jedem slatko, onda on pojede sve ono što ja napravim, pa se deka malo i ugojio – priča Jela ponovo se osmehujući.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

– Ali, nije bilo lako krenuti. Ne može svako pred kameru. Za to treba imati držanje, dobru dikciju, treba znati ponašati se. Unuci su me naučili tehničkim stvarima, a sa ostatkom sam se valjda rodila – kaže nam modernizovana domaćica.

Baka Jela je odlična kuvarica. Kada vam ona priča o hrani, čak i preko telefona možete osetiti miris i ukus krofni punjenih kremom koje upravo sprema.

Foto: Jelena Petrović

Foto: Jelena Petrović

– Tačno je, ja sam jako dobra kuvarica. Do sada sam napisala i objavila preko 400 recepata. Mnogo čitam, gledam tutorijale, pretražujem na internetu. Radim svakog dana na sebi. Da li znate da moje klipove gledaju u celom svetu? Doduše, fale mi još samo Kinezi, Japanci i vanzemaljci, ali svi drugi me prate.

Baka Jela, koja za sebe kaže da ima preko 60 godina, nikada ne staje. Ona čak svake subote pravi i žurke za ceo svet preko svog Jutjub kanala.