Nove atrakcije dovode turiste


Planovi JP "Resavska pećina", koje je prošle godine dovelo 43.000 ljudi: Od 1. maja, u ponudi će biti i "adrenalinske ture"

PORED razgledanja stalagmita i stalagtita u nekoliko dvorana Resavske pećine, već od 1. maja, posetioci ove prirodne atrakcije nadomak Despotovca će moći da uživaju i u adrenalinskom turizmu.

Prema rečima Milice Petrović, direktorke JP "Resavska pećina", do tada će biti izgrađen namenski park u kome će odrasli, ali i najmlađi, moći da - pomoću sajli za planinarenje - savladavaju najrazličitije prepreke.- Nova ponuda bi trebalo da poveća broj posetilaca, kojih je lane bilo 43.000, što je više nego prethodne tri godine, kada je ovu prirodnu lepoticu pohodilo tridesetak hiljada ljudi. Isplatilo se, dakle, to što smo više pažnje posvetili marketingu, odnosno prezentacijama na raznim sajmovima, a i više obraćamo pažnju na želje i predloge posetilaca, koji se zato rado vraćaju u Resavsku pećinu i dovode nove ljubitelje prirodnih lepota - kaže sagovornica "Novosti".I, zaista, turisti su tražili da se postave klupice pored izvora Veliko vrelo, kod vodopada Buk u Lisinama - takođe spomenika prirode kojim gazduje JP "Resavska pećina" - pa je prošle godine "nikla" platforma sa prostorom za odmor. Stara, drvena ograda u Resavskoj pećini, već prilično ruinirana, zamenjena je metalnom, a oba projekta su finansirala dva ministarstva: poljoprivrede i ono zaduženo za zaštitu životne sredine.