Očevici terorističkih napada sleteli u Beograd


Avion iz Pariza sleteo je popodne na beogradski aerodrom "Nikola Tesla", a njegovi putnici preneli su Tanjugu deo tragične atmosfere posle terorističkih napada.

Očevidac terorističkog akta, Bojan Ivanović iz Despotovca koji je sinoć u Parizu sa sinom bio na utakmici izmedju Francuske i Nemačke na kojoj se dogodio jedan od terororističkih napada, rekao je Tanjugu da je prizor bio strašan.

"Bilo je dosta ranjenih i ubijenih", rekao je Ivanović i dodao da je bez povreda nakon dve eksplozije napustio stadion.

"Francuzi su divan narod i velika je šteta što im se to desilo", rekao je Ivanović koji je u Pariz otišao sa porodicom turistički.

Kako je objasnio, dok je sa sinom bio na utakmici, njegova supruga bila je sa drugim sinom u gradu koji je već bio "blokiran". Dva sata nakon incidenta uspeo je da se nađe sa suprugom i drugim sinom.

Gordana Miladinović iz Svilajnca, čija deca žive u Parizu, takođe je bila u blizini jednog od napada.

"Velika je tragedija to što se desilo francuskom narodu. Čuli smo pucnjavu, a na ulicama su se mogli videti strašni prizori ubijenih i ranjenih", dodala je Miladinovića naveodeći da su joj u Parizu ostala deca za čiju bezbednost strahuje.

Beograđanin Uroš Davidović ispričao je Tanjugu da je u trenutku napada bio u centru grada, koji je već zahvatio haos.

"Policija je bila na sve strane, nisam znao šta se dešava", rekao je on i precizirao da je u trenutku napada koji se dogodio između 22 i 23 sata bio u blizini muzeja Luvr.

To mu je, kako je naveo, bio prvi odlazak u Francusku, na koji je otišao poslovno i turistički.

U seriji terorističkih napada, sdinoć u Parizu poginulo je najmanje 128 , a ranjeno više od 250 ljudi.