Od nekoliko hektara i šume napravio biznis


Bojan Milanović, iz sela Lipovica kod Despotovca, pokretač je seoskog turizma.Ponos je celog kraja jer je svojim radom doprineo da se za selo čuje širom sveta. Zbog sve razvijenijeg turizma, u Lipovici ima više posla i za Bojanove komšije. Nekoliko hektara zemlje okružene šumom, Bojan Milanović iz Lipovice je iskoristio za seoski turizam u svom domaćinstvu.

"Obična poljooprivreda koja nije okružena seoskim turizmom ima manje smisla. Zato što sve što proizvedemo prodamo tu za trpezom", kaže Bojan.

Boravak u Lipovici ne sme da prođe bez čuvenog resavskog kačamaka, kaže domaćin Milanović.

"Recimo vlaški kačamak, koji se pravi u Homlju je obogaćen, dodaju mu povrće, meso, slanine I ima varijante gde se kačamak pravi kao kaša a u Resavi oduvek se pravio kao kompaktna masa I ne ide ništa osim ova dva sastojaka. Ulje, voda I brašno"

Uz Bojanovu pomoć gosti su upoznali čitav kraj Lipovice i Despotovca.

Stefan i Srećko su desna ruka svojem ocu Bojanu. Obavljaju sve poslove na imanju.

"Pomažemo u posluživanju gostiju, iznošenju hrane I tako. Pored tih sveopštih poslova na selu znači radimo I na prmovisanju sela. Na administraciji I marketingu".

Domaćinstvo Milanovića iz Lipovice postalo je poznato po džip turama, paraglajdingu, biciklizmu i jahanju konja. Ko jednom dođe ovde uvek se vraća, komentarišu gosti. Od kako je pokrenuo seoski turizam selo je dosta živnulo I ostali u selu su krenuli da ga slede, pričaju s osmehom Bojanove komšije.