OPTUŽEN ZA OBLjUBU PASTORKE: Svi ćutali o silovanju deteta


Pretres protiv Vladana Zdravkovića iz Bukovca kod Despotovca. Preslušana izjava S. M. da je ne bi suočavali sa očuhom.

GLAVNI pretres protiv Vladana Zdravkovića (45) iz Bukovca kod Despotovca, optuženog za teži oblik silovanja, u petak je nastavljen u Višem sudu u Jagodini. On je optužen da je silovao pastorku S. M. (15) sa čijom je majkom, Danijelom Miladinović, živeo u istoj kući, kada je devojčica imala devet godina. Na prošlom pretresu Zdravković je demantovao da je počinio delo koje mu se stavlja na teret.

Na pretresu preslušan je snimak sa izjavom devojčice kako bi se izbeglo da se ona suočava sa očuhom. Kako "Novosti" nezvanično saznaju, S. M. je rekla da ju je očuh prvi put silovao u komšijinoj kući, a drugi put u kolima. Školskom psihologu, kome je prvo rekla za silovanje, kao i policiji kazala je da je njena majka Danijela znala za to, ali je u Višem tužilaštvu kasnije to demantovala.

- Ubeđena sam da je majka znala, ali ona veoma utiče na devojčicu, naziva je pogrdnim imenima i govori joj da ne zna šta priča. Sigurna sam i da je Danijela znala da je Vladan silovao i njenu majku, a svoju taštu Dobrilu, jer mi je ona sama to jednom priznala. Kada sam joj rekla da ga prijavi, odgovorila mi je da ga se svi u kući plaše i da ne sme to da učini. I na sudu sam isto rekla - kaže za "Novosti" rođaka devojčice Smilja Miladinović.

Izvor Novosti