Pacijenti iz Pomoravlja na dijalizi u Kruševcu


Kruševačka bolnica ima kapacitete da zbrine gotovo sve pacijente koji se dijaliziraju iz Pomoravlja. Bolesnicima naravno nije lako pogotovo ako žive daleko od Kruševca. Termin od 18 časova, takođe nije povoljan, ali je to jedini način da svi pacijenti budu zbrinuti.

Dupliran je broj pacijenata, ali je sve organizovano. Sa njima svako popodne stiže i osoblje Ćuprijske bolnice, tako da se na dijalizu ne čeka duže od pola sata.

"Pošao sam iz Despotovca u 3 popodne, a vratiću se kući noćas oko jedan. Šta da radim ? Nemam izbora", kaže jedan od pacijenata na dijalizi.

"Meni je isto. Od Drenovca u kojem živim Kruševac je udaljen 25 kilometara, a Ćuprija 22. Tako da nisam osetio neku promenu", dodaje drugi.

"Što se tiče izbora našeg centra, on je sličan po veličini Ćuprijskom i to je jedan od razloga da mi možemo da izadjemo u susret i kadrovski i kapacitetom u smislu broja mašina, tehničara. Spremni smo da odradimo tu treću i četvrtu smenu koja traje do tri sata ujutru", kaže Dejan Milosavljević, načelnik Interne službe Opšte bolnice Kruševac.

Pacijenti iz Pomoravlja dolaziće u Kruševac i narednih dana sve dok jedan od najvećih dijaliznih centara u Srbiji ne proradi.