Paraćinski osnovci dobili digitalnu učionicu


Učenici Osnovne škole Stevan Jakovljević u Paraćinu od danas imaju novi prostor za učenje. Samsung Srbija je, u saradnji sa Ministarstvom prosvete i Zavodom za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, otvorio Digitalnu učionicu opremljenu najnovijom tehnologijom.

Đaci će imati priliku da rade na Samsung tabletima opremljenim specijalnim softverskim alatima za učenje, kabinet ima i interaktivnu tablu, a škola je dobila i server, koji poseduje bazu svih podataka i materijala.

Najpre će je koristiti četvrtaci, a nakon obuke ostatka nastavnog kadra i ostali učenici.

Vrednost investicije iznosi 6 miliona dinara, a učionicu su svečano otvorili predstavnici kompanije Samsung Srbija i predsednica Narodne skupštine, Maja Gojković.

„Kompanija Samsung Elektroniks kroz društveno odgovorno poslovanje nastoji da pomogne razvoj društvenih potencijala. Trudimo se da pozitivno utičemo na lokalnu zajednicu u kojoj poslujemo, posebno na mlade ljude i njihovo obrazovanje“, rekao je Seho Kim, predsednik kompanije Samsung Elektroniks za Adriatik regiju.

„Kada je reč o obrazovanju, potpuno smo posvećeni tome da ponudimo rešenja koja će poboljšati kvalitet nastave i učenja, ali i inspirisati mlade ljude da uče pametno“.

Inače, ovo je treća Digitalna učionica u Srbiji. Do sada, svoje moderne učionice dobio je FON kao i škola u Zemunu, a krajem nedelje biće otvorena i četvrta Digitalna učionica u Požarevcu.