Pola plate - tri dinara


-Dr Vladimir Milosavljević, specijalizant opšte hirurgije bolnice "Stefan Visoki", kao drugi deo novembarske zarade primo je tri dinara! Kaže, prošlog meseca je na bolovanju bio 12 dana, ali ni to ne objašnjava ovako mizeran iznos, jer nema bilo kakvih odbitaka od plate, niti kredit. Lekar tvrdi da je duže od godine izložen mobingu - zbog sukoba sa direktorom bolnice, dr Goranom Bogdanovićem.

- Specijalizaciju sam dobio pre dolaska direktora Bogdanovića, koji je pokušao da ospori moj izbor, etiketirajući me da sam pridošlica iz druge opštine, te da nikada neću završiti stručno usavršavanje, a trpeo sam i druge uvrede - tvrdi dr Milosavljević, sumnjajući da se na meti našao i zbog toga što mu je prvi mentor bio dr Periša Jovanović, bivši direktor palanačke bolnice.

Zbog pokušaja da mu oduzmu specijalizaciju, tužbom za mobing se obratio Višem sudu u Smederevu, pa je ova instanca 1. juna zabranila da mu se prekine usavršavanje. Ali, već u septembru je dobio otkaz...

- Iako mi je dodeljen mentor u Beogradu, gde sam uredno odrađivao specijalistički staž, dobio sam upozorenje pred otkaz. Obrazloženje je glasilo da ne znaju gde sam, bez obzira na to što je moj mentor redovno izveštavao direktora o toku moje specijalizacije. Srećom, inspekcija Ministarstva rada je utvrdila da je otkaz nezakonit, pa sam vraćen na posao.

REČ DIREKTORA

- MALO znam o plati dr Milosavljevića, osim toga da me je načelnik Hirurgije obavestio o tome kako nije radio 17 dana. Ustanova je, inače, u sudskom sporu sa njim jer je samovoljno otišao u Beograd, na specijalistički staž, zbog čega je i dobio otkaz. To jeste poništeno, ali drugostepeni organ tek treba da odlučuje... Inače, on je ovu privilegiju ostvario na način koji mi nije poznat. Čovek je iz Despotovca, vozi "audi A8", a ima i džip... Nije se pokazao kao bitan deo ekipe koja ovde leči ljude. Imamo mi mnogo vrednije ljude - kaže direktor bolnice, dr Goran Bogdanović.