Poseta novinara kineskih medija gornjoj Resavi


U organizaciji Turističke organizacije Srbije (TOS) i Društva Daleki istok organizovana je poseta novinara kineskih redakcija Gornjoj resave. Društvo Daleki istok u Srbiji osnovano je pre 27 godina, a Marina Pop Cenić, diplomac Univarziteta u Pekingu, jedan od inicijatora i osnivača ovog društva. Ovom prilikom bila je i prevodilac jedana od srdačnih prijatelja svih pristnih kolega iz medija daleke Kine.

Predstavnici medija iz Kine došli su da vide i prenesu utiske o turističkim potencijalima, ovog dela Srbije, odmah po završetku 39. međunarodnog Sajma turizma u Beogradu.U poseti su bili predstavnici sledećih medija:Southern Metropolis Weekly (Magazine),Chengdu Radio and Television, a Travel (Online Media),LETV (Online Video), CAAC (Newspaper and social media).

Gosti su po prohladnom vremenu posetili manastir Manasiju, Resavsku pećinu i vodopad Veliki Buk. Degustacija naše nacionalne kuhinja poverena je restoranu „Lisinski Raj“, posnim jelima, ribljom čorbom, posnom sarmom, projom, pogačom i ribom.

Od kolega smo nezvanično saznali da je poseta ocenjena kao uspešna i zanimljiva. Kakva će biti zvanična ocena – saznaćemo u toku turističke sezone.

Foto i tekst N.D.

Izvor:Resavski poštonaša