SVILAJNAC: Svakoj bebi po 20.000 dinara


Odbornici su odobrili i 30.000 za treće dete, kao i 500.000 dinara za pet vantelesnih oplodnji

Odbornici Skupštine opštine Svilajnac odlučili su juče da svako novorođeno dete u opštini ove godine dobije jednokratnu pomoć od 20.000 dinara, a svako treće 30.000 dinara i odborili po 500.000 dinara za pet vantelesnih oplodnji žena sa ovog područja.

Sredstva su obezbeđena u budžetu opštine za ovu godinu, rečeno je na sednici. Pored pomoći bebama i ženama koje imaju problem s rađanjem, odbornici su doneli i odluku da sa po 50.000 dinara pomognu studente koji imaju prosek ocena iznad devet.

Kao podsticaj preduzetništvu opština će finansirati kamatu za 50 preduzetnika na iznos kredita do 300.000 dinara, odlučili su odbornici.

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović obavestio je odbornike da je završena rekonstrukcija Zdravstvene ambulante u selu Bobovu i sledeće nedelje će početi s radom, kao i da je raspisan tender za „kapitalnu rekonstrukciju glavnih objekata Doma zdravlja u Svilajncu, gde se završetak radova očekuje do oktobra“.

On je podsetio da je „u toku tender za radove na regulaciji reke Resave od sela Subotice do ušća u Veliku Moravu, jedan od najvećih poslovnih poduhvata.