Vojničke spavaonice postaju kancelarije


- Nekoliko godina po kupovini ovdašnje kasarne od Vojske Srbije, lokalna samouprava je konkretizovala nameru da tu premesti opštinska komunalna preduzeća, pa će se pred odbornicima Skupštine na Crnici naći odluke o davanju na korišćenje glavnog objekta: spratne zgrade u kojoj su bile spavaonice, a korisnici će postati Direkcija za izgradnju, JKP "Paraćin" i "Vodovod".

- Preduzeća su se već dogovorila o podeli prostorija. "Vodovod" i JKP "Paraćin" će se preseliti kompletno, dok će Direkcija ostati gde jeste, a ovde će dobiti dodatni prostor. Dogovorena je i podela garaža, dok će podrumske prostorije korstiti zajednički - istakao je Radomir Živković, načelnik Odeljenja za urbanizam i imovinsko-pravne poslove, predstavljajući nacrte pomenutih odluka članovima Opštinskog veća.

Glavni objekat kasarne, međutim, oštećen je zubom vremena, pa je - pre preseljenja - neophodno renoviranje i prilagođavanje svrsi. Za adaptaciju je naručena projektna dokumentacija, a odluka da se zgrada preda na korišćenje javnim preduzećima biće doneta do kraja godine...

U međuvremenu, komunalci su već počeli sa selidbom, pa je jedna njihova radna jedinica - "Zelenilo" - već prebačena u bivšu kasarnu. Kroz njihov nekadašnji staklenik napravljen je prolaz koji omogućava bolju saobraćajnu vezu između dva dela grada.

KVADRATI ZA TRŽIŠTE

KADA se "Vodovod" i JKP konačno i u potpunosti presele, shodno ranijim najavama iz opštine, njihove sadašnje lokacije biće ponuđene tržištu. Posebno je atraktivan prostor "Vodovoda", u centru grada, s obzirom na to da je u blizini sagrađen atraktivni stambeni blok.