Završen sajam turizma i seoskog turizma


Sedmi Međunarodni sajam turizma i seoskog turzima u Kragujevcu, završen je uručenjem nagrada najboljima u nekoliko kategorija.

Nagrade za najuspešniju promociju na sajmu osvojili su Turistička organizacija Kruševac, Centralna Srbija i Turističko sportski centar Despotovac.

Nagrade za najbolji izlagački prostor otišle su turističkim organizacijama Trebinje, Kraljevo i Pirot.

Najbolji promo materijal, po oceni žirija, imali su Niš, Golubac i Bar.

Specijalno priznanje sajma osvojila je Turistička organizacija Gornji Milanovac. Obrazlažući to priznanje, Snežana Milisavljević direktorka Gradske turističke organizacije Kragujevac je rekla da u ovom poslu nema uspeha ako nemate dobre saradnike i prijatelje.

Turistička organizacija Gornji Milanovac nam je mnogo pomogla u prethodnom periodu, pre svega zbog toga što imaju mnogo razvijenije kapacitete kada je u pitanju seoski turizam i mnogo više iskustva na tom polju od nas u Kragujevcu. To su nesebično podelili sa nama svih ovih prethodnih godina, dovodili su najbolja domaćinstva, organizovali stručne radionice i ako je neko zaslužio ovu nagradu onda je to Gornji Milanovac – rekla je Milisavljević.

Paralelno sa sajmom turizma i seoskog turizma, i ove godine je, treći put zaredom održan prodajni sajam zimnice i domaće radinosti.

Ovogodišnji sajam je okupio preko 120 izlagača iz Srbije, Republike Srpske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Organizatori sajma su Gradska turistička organizacija Kragujevac i „Šumadijasajam“, a pokrovitelji Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Grad Kragujevac.